Feeds:
Posts
Comments

Archive for the ‘Engagement’ Category

Majlis : Pertunangan

Pasangan : Najib & Yati

Tarikh : 1 Januari 2009

Lokasi : Kajang, Selangor

Ajib & Yati

Hye korang semua!!

Kali ni client bukan orang lain dengan Qayyum,.sebenarnye Najib ni sepupu Qayyum,.dan secara kebetulan tarikh pertunangan mereka berdua ni pada 01-01-09 dan Qayyum xde sebarang job masa tu,.Ajib ni sebaya ngan Qayyum dan tak sangke pulak dah nak kawen ye,.haha(x macam aku ni,..ciss),..rasenye baru semalam Qayyum main panjat-panjat pokok kopi same-same ngan si Ajib ni,..tup-tup dah beso ko ye,..haha xjadi hal lah,..orang dah bekerjaya,.lepas kerjaya berkeluarga laa,.haha,..lain la Qayyum ni kerjaya tengok orang bekeluarga je,.ntah le,.ade la nanti,..Tungguuuu,..sampaikan ade membe photog cakap,.”ko tak kawen lagi tak cukup feel la tangkap gamba nanti” mungkin maksud die kurang dapat jiwai kot,.haha

Alih-alih tengok orang akad nikah, sanding dan bla2,..tengok orang panik nak akad nikah,.bagi Qayyum xde mendenye,.tapi tatau la besok kalau turn diri sendiri,..hahaha,.mintak jauh hendaknye,.mintak-mintak dapat bakal bini yang pendek & mudah disebut namenye,.,haha

Okehlah, berbalik pada majlis pertunangan si Ajib ni,.ceritanya yang keluar dari mulut Yati ni die kate,.”ntah tak sangke pulak,.dulu mase sekolah die kene sepak-sepak je“..haha punye la romantis,..tu la sape suruh sepak-sepak, kan dah lekat,…haha besok Qayyum nak try la sepak-sepak awek manis kat Medan Selera Sect 2 Shah Alam ni,.haha mane tau lekat barang sorang dua,..mamat dan minah bedua ni memang same padan & Yati ni memang dah nampak selesa dengan keluarga Ajib ni,..sebab dah selalu jugak la nampak dia dalam majlis family kami,.hopefully korang kawen cepat ye,..pehtu hire aku lagi,..haha

ok la korang stay tune k,..daaa

Ajib & YatiAjib & YatiAjib & YatiAjib & YatiAjib & Yati

Ajib & Yati

Ajib & Yati

Ajib & Yati

MOHD HAYYU ARRASYID SOBERON
Photographer
QAYYUMPHOTOGRAPHY
Tel/SMS : 019 6346383
Email/YM : differentcomfortable(at)yahoo.com

Mohd Hayyu Arrasyid's Facebook profile

Read Full Post »

Majlis :Pertunangan
Pasangan :Shefah & Shahrin
Tarikh : 26 Oktober 2008
Lokasi: Masjid Saidina Abu Bakar As Siddiq, Bangsar
Official Photog : Qayyum
Tag Along : a.G

Syukur alhamdulillah dikesempatan ini Qayyum dapat untuk kongsikan hasil kerja liputan QAYYUMphotography sepanjang majlis pertunangan pasangan dua hati Shefah dan Shahrin,.majlis yang dilangsungkan agak “grand” yang mana meskipun sebuah majlis melangsungkan ikatan pertunangan namun ianya dilangsungkan di Masjid Saidina Abu Bakar As-Siddiq bersempena majlis pernikahan kakak pasangan perempuan yang dilangsungkan sejurus selesai majlis pertunangan Shefah ni,.thanks pada Shefah sebab memberi kepercayaan besar ke bahu Qayyum dalam merakamkan hari bersejarah beliau,.semoga kalian akan ke jinjang pelamin secepat yang mungkin,.amin,.

Khas buat tatapan Shefah dan Shahrin,.dan tak dilupa pada kenalan mereka, saudara mara,.jiran tetangga dan pengikut setia blog Qayyum, disini Qayyum kongsikan album mereka,.selamat menjamu mata,.:-)

page-1

page-3page-4page-9page-10page-11page-12page-14page-16page-17page-18page-19page-20page-21page-22


Read Full Post »

Majlis :Pertunangan
Pasangan :Adan & Fara
Tarikh : 12 Oktober 2008
Lokasi : Telok PAnglima Garang, Selangor

Untuk tatapan semua disini Qayyum kongsikan gambar sepanjang majlis pertunangan Adan dan Fara yang telah Qayyum deliver,.hope fully yang lain enjoy,..zaasssss

dsc_0191-copydsc_0218-copydsc_0227-copydsc_0347-copy1dsc_0363-copydsc_0385-copydsc_0384-copydsc_0398-copydsc_0397-copydsc_0409-copydsc_0439-copydsc_0433-copydsc_0445-copydsc_0432-copy-copys-copydsc_0465-copydsc_0463-copydsc_0660-copydsc_0697-copy

yang lain akan menyusul selepas ini,..tunggu ok

Read Full Post »

Read Full Post »

Pertunangan|Azrul & Mulan

Majlis : Pertunangan
Pasangan : Mohd Azzrul & Nor Muliana
Tarikh : 17 Ogos 2008
Lokasi : Sungai Lang Baru, Banting
Official Photog : Qayyum

salam semua,…
adess,..setelah bertungkus lumus,.penat lelah aku buat album kali ni,..mmg kenyataanye aku start buat lamat sbb kekurangan idea yg sedap dan rangup,..
maklumlah ni 1st custom n merangkap 1st job pertunangan yg aku amik, jadi amat2 ketat otak fikiran aku nk memulakan rentak meng”edit” album ni,..

Walaucamne pun kerja tetap kerja,..dah memikul amanah dari kedua2 pasangan ni untuk buat yg terbaek dalam merakam n menggubah album yang menceriakan diorang harus aku kotakan sebagaimana janji2 manis aku tabur mase promote dlu,..hehe biase la bisnes strategi,..tapi tu semua x salah asalkan aku mampu kotakan janji2 tu semua…muehee,..

Harapan aku smoga pasangan Azzrul dan Mulan yang dijangkakan akan melangsungkan perkahwinan mereka pada bulan tiga tahun depan akan berjalan dengan lancarnya,..dan untuk makluman semua pasangan ni duduk berjauhan, sbb Azzrul masih lagi menuntut di UK,.yeaaa United Kingdom keyyy,…bukan Ulu Kelang jauh skali Ulu Bendul,..ape2 pun harapan aku agar kedua2 pasangan akan hidup bahagia hingga ke anak cucu,..cicit dan piut,..dan,..cicit kepada cucu dia,..hehe aku dah tatau nk merepek aku stat merapu la,…ok enjoys,..



















Read Full Post »