Feeds:
Posts
Comments

Archive for the ‘Wedding’ Category

Angah & Sasha

Hye Salam semua,

Tuan punya majlis kali ini adalah ‘Puan’ yang kecik molek dan ‘Tuan’ yang ‘ganteng’, Syasya dan Angah,.seronok dapat bekerja dengan pengantin berdua ni,.sebab family deorang ni best!!!, suasana pun mudah nak handle (almaklum kawasan JAWA!!) Syasya ni pulak memang sangat fotogenik-lah!!!, Angah pulak walaupun kurang suke bergambar tapi  sporting dan mudah nak di posekan!!!(+macho maa, mestilahh,.sebab tu sasha jatuh cinta!!),.dan yang paling seronoknye dalam majlis deorang ni ramai tul awek-awek manis,.yeahoo semangatlah kerja tuh!!..

Sentuh sikit mula cerita pengantin berdua ni begini:

Qayyum : Syasya, cerita la sikit camne korang boleh bercinte ni,..semua dalam bilik ni mesti nak dengar,.(satu bilik   sepakat gelak!!)

Syasya : Sebenarnye dulu start mase kat tempat keje

Qayyum : Korang satu tempat kerje ke dulu?(menyampuk!)

Syasya : Dulu die datang ofis handle mantainance aircond, mase tuh die kat bilik sebelah bilik Syasya,.dinding bilik pulak cermin so nampak la bilik sebelah..nampak la die jeling-jeling,..lepas tu Syasya gi bilik sebelah goyang tangge yang die naik tu,…..(masing-masing gelak besar dengar!!!)

Qayyum : oooo kirenye Sasha la start dulu,.

Syasya : Ha’a,.pastu Syasya mintak nombor telefon die dulu,…(sekali lagi satu bilik gelak besar !!!)

(sumber: mulut pengantin sendiri)


Hahaha,punyelah sweet cerite korang,..huishhh,..jadi berangan pulak Qayyum tibe-tibe ade awek datang nak mengorat,.haha,.tapi ape-ape pun korang memang ngam!!!dan tahniah sekarang korang dah sah jadi suami isteri,.ok lah macam janji Qayyum pada Syasya dan Angah malam ni Qayyum up sikit gambar untuk kasi panas line,.hehe yeahh…sekali lagi tahniah buat korang!!!!

Angah & SashaAngah & Sasha

Angah & Sasha

Angah & SashaAngah & SashaAngah & SashaAngah & SashaAngah & SashaAngah & SashaAngah & Sasha

Angah & SashaAngah & SashaAngah & SashaAngah & SashaAngah & SashaAngah & Sasha
Angah & SashaAngah & SashaAngah & Sasha

ps: Buat awek-awek disana Qayyum salam rindu buat korang~~~yeayy

komen dari syasya 09 April 2009:

good job bro.. tanz a lot.. nnti aku smpaikan slm ko kat sume dara2 kat uma aku ari tu eh…..

(Yeay!!!)

Klik di SINI untuk koleksi perkawinan Angah & Sasha

MOHD HAYYU ARRASYID SOBERON
Photographer
QAYYUMPHOTOGRAPHY
Tel/SMS : 019 6346383
Email/YM : differentcomfortable(at)yahoo.com

Mohd Hayyu Arrasyid's Facebook profile

Advertisements

Read Full Post »

Majlis : Persandingan

Pasangan : Zairul & Aiman

Tarikh : 13 Disember 2008

Lokasi: Jasin Melaka

dsc_0462-copySalam semua!!!,..hye harap u all sekarang tengah hehappy bile bace blog Qayyum ni,.haishh,..Qayyum sedikit frust sebab kerap sangat Qayyum berjauhan dengan u all semua,.maklumlah bile dah balik kampung so susah la sket nak online n update blog ni,.

dsc_0180-copy

Untuk entry ni Qayyum mula-mula nak berterima kasih yang teramat pada pasangan Zairul & Aiman atas kepercayaan kalian berdua pada komitmen dan hasil kerja Qayyum,.then tak lupe ucapan tahniah & Selamat Pengantin Baru pada kalian,majlis yang berjalan lancar meskipun rushing bagi Qayyum untuk mencuri masa dan menculik pengantin, tapi atas kerjasama u bedua so senanglah misi penculikan pengantin ke sesi outdoor,pada mulanya Qayyum sepakat dengan driver Diraja (my big bro laa) pilih Bandar Hilir untuk lokasi outdoor,.tapi majlis nampaknye berlanjutan sampai ke lewat petang,.almaklum sedara & geng-geng Zairul & Aiman ni datang menyerang dengan segenap penjuru,.dapat culik dey all pn dah cukup cekap dah ni,..haha,..lepas agak keciwa sebab hari dah semakin gelap,.yang maybe kalau tak silap dalam jam 5ptg,.Qayyum nekad ajak dey all ke port ladang kelapa sawit,..haha,..lokasi bukan jadi masalah untuk tujuan sesi outdoor tapi yeng lebih penting kreativiti nak handle kat tempat macam tu,.alhamdulillah bantuan dari pengalaman,.Qayyum pun percaya photographer lain pun cukup matang bila handle masalah kesuntukan masa, lokasi & macam-macam lagi masalah dalam satu-satu majlis,.so dari pada tu datang jalan penyelesaian,.syiok jugak sebab dey all sporting & bagi kebebasan pada Qayyum untuk shoot dey all,.THANKS GUYS!! so dah la malas nak nak cerita pepanjang,.so ape pun selamat menjamu mata & thanks pada u guys yang singgah,..layannn,..

dsc_0358dsc_0342dsc_0154dsc_0186dsc_0197-copydsc_0275-copydsc_0224-copydsc_0066dsc_0079dsc_0410-copydsc_0412-copydsc_0416-copydsc_0123-copydsc_0420dsc_0448-copy

dsc_0466-copydsc_0472-copy

MOHD HAYYU ARRASYID SOBERON
Photographer
QAYYUMPHOTOGRAPHY
Tel/SMS : 019 6346383
Email/YM : differentcomfortable(at)yahoo.com

Mohd Hayyu Arrasyid's Facebook profile

Read Full Post »

dsc_0480

**kredit to zuanphotography / cubaan me’nyah’kan diri

Ceh,..tajuk nak mengalahkan pujangga melayan jiwa-jiwa,..huh,.nyampah pulak,.

Hehe,.dengan ini Qayyum nak pecah rekod buat minggu-minggu sibuk ni dengan luang mase corat-coret sket dalam blog ni,.huh dah dikatekan hujung-hujung tahun,.maunye tak sibuk dengan job-job kawen,.habes pulak hujung tahun masuk ke awal tahun,.dan Qayyum luangkan masa seharian dan ‘dua-tiga’harian dengan proses melengkapkan editing album,.memang sibuk,.malahan sampai langsung tak perasan dah masuk ke tahun 2009,,.teruk betul,.tapi Qayyum tak lupa nak tetapkan azam buat tahun yang baru menjengah ni (baru mendenye),.nak jadikan cerita,dalam hidup ni Qayyum tak penah pun tau atau cube dengan sepenuh tenaga erti sebuah ‘azam’,.sebelum ni ape yang tau cume ‘azam’ dungun, air ‘zam-zam’, ‘zam’brota dan ‘zam-zam’ alakazam,…malang betul selame hidup 18 tahun,..ops,..23 dan hampir 24 tahun ni Qayyum tak berupaya nk miliki atau merealisasikan sebuah azam,.tapi kini mungkin pengertian sebuah azam makin dekat dengan diri ni,.mungkin kesedaran dari masa-masa yang lepas me’matured’kan diri ni,..cis x matured ke aku ni??,..

Dan menyentuh soal azam, tekad, wawasan atau yang seerti dengannya,.mulai tahun 2009 yang mulia ni Qayyum dah mulakan tekad dengan azam yang ringkas tapi berat sebenarnye,..”melengkapkan diri” sebut memang ringkas,.macam senang,.tapi cabaran sebenarnye bagi Qayyum,..ertikata lebih perinci biarlah Qayyum letak dalam hati je,.tak perlu nk cerita,.tapi semuanya menyentuh soal diri sebagai seorang anak, seorang manusia hamba Allah, seorang yang boleh digelarkan BUSYnesman, dan jugak seorang lelaki(maaf sebagai pakwe tak termasuk,.maklumlah kan Qayyum masih solo-molo,.haha,.meh isi borang)..

Yang pastinya dalam tahun 2009 ramai yang sok sek dari peringkat makcik-makcik yang jual ikan, yang hantar anak ke sekolah sampailah makcik dan pakcik tokoh-tokoh peringkat dunia ni tentang masalah kegawatan,.erm,.buat Qayyum tahun ni menjadi titik tolak dalam kerjaya Qayyum dalam bidang BUSYnes dan harapannya adalah kejayaan dan peningkatan,.jadi ape yang harus kita buat adalah doa dan usaha sebaik mungkin untuk elakkan diri dari dilanda gelombang GAWAT tuh,.insyaAllah masalah tu boleh diatasi,.fikirkan positif,.dalam tahun ni target perlu dicapai,..amin,.

Balik kepada soal kerja seharian ni,.aktiviti seharian x lari dengan benda yang berkait dengan tanggungjawab memuaskan hati para pelanggan yang pilih khidmat fotografi Qayyum dalam majlis besar mereka,.dan tiap-tiap hari kebelakangan nilah proses editing berjalan terus menerus,.meskipun mungkin bagi kawan-kawan serumah ni asik tengok Qayyum terbongkang tiap-tiap waktu dey all nak pegi keje,.aish,.mane tak nye kalau hari belum subuh selagi tu la kerja tak berenti,.sebab bagi Qayyum masa tu lah paling sesuai untuk proses editing,..(hmm kalau tahajud mesti dah banyak pahala),..tapi inilah cara dan jalan yang dipilih,.kerjaya fotografer bukan semudah ungkapan kat mulut je,.hehe,.mak aii puitis ayat,..

dan sampai saat ni proses editing masih lagi jalan,.ok lah pada semua selamat tahun baru!!!,.tetapkan tekad capai azam kalian,.

dsc_0448-copy

Zairul & Aiman | 13 Disember | Jasin Melaka |  Status – hampir siap dzahir-ummu

Dzahir & Ummu | 20 & 21 Disember | Dengkil Selangor | Status – proses pemilihan hafiz-peah

Hafiz & Peah | 26, 27, 28 Disember | Banting Selangor | Status – ambil nombor giliran dan duduk dikerusi,..:-)

Read Full Post »

dsc_0113-copy

dsc_0126-copydsc_0119-copydsc_0140-copydsc_0172dsc_0229-copydsc_0202dsc_0317dsc_0343qdsc_0463dsc_0460-copydsc_0446-copydsc_0358-copydsc_0399-copydsc_0434dsc_0398dsc_0420dsc_0392-copy

MOHD HAYYU ARRASYID SOBERON
Photographer
QAYYUMPHOTOGRAPHY
Tel/SMS : 019 6346383
Email/YM : differentcomfortable(at)yahoo.com

Read Full Post »

dsc_0009-copydsc_0030-copydsc_0123-copydsc_0164-copydsc_0152-copydsc_0159-copydsc_0038-copy1dsc_1026-copydsc_0190-copy1dsc_0236

dsc_1067-copydsc_0316dsc_1130-copydsc_1140-copydsc_1171-copydsc_0432-copydsc_0401-copydsc_0388-copy

Read Full Post »

Majlis :Pertunangan
Pasangan :Shefah & Shahrin
Tarikh : 26 Oktober 2008
Lokasi: Masjid Saidina Abu Bakar As Siddiq, Bangsar
Official Photog : Qayyum
Tag Along : a.G

Syukur alhamdulillah dikesempatan ini Qayyum dapat untuk kongsikan hasil kerja liputan QAYYUMphotography sepanjang majlis pertunangan pasangan dua hati Shefah dan Shahrin,.majlis yang dilangsungkan agak “grand” yang mana meskipun sebuah majlis melangsungkan ikatan pertunangan namun ianya dilangsungkan di Masjid Saidina Abu Bakar As-Siddiq bersempena majlis pernikahan kakak pasangan perempuan yang dilangsungkan sejurus selesai majlis pertunangan Shefah ni,.thanks pada Shefah sebab memberi kepercayaan besar ke bahu Qayyum dalam merakamkan hari bersejarah beliau,.semoga kalian akan ke jinjang pelamin secepat yang mungkin,.amin,.

Khas buat tatapan Shefah dan Shahrin,.dan tak dilupa pada kenalan mereka, saudara mara,.jiran tetangga dan pengikut setia blog Qayyum, disini Qayyum kongsikan album mereka,.selamat menjamu mata,.:-)

page-1

page-3page-4page-9page-10page-11page-12page-14page-16page-17page-18page-19page-20page-21page-22


Read Full Post »

Majlis :Persandingan
Pasangan :Zairol & Aiman
Tarikh : 13 Disember 2008
Lokasi : Jasin Melaka

aiman

Read Full Post »

Older Posts »