Feeds:
Posts
Comments

Posts Tagged ‘akad nikah’

Angah & Sasha

Hye Salam semua,

Tuan punya majlis kali ini adalah ‘Puan’ yang kecik molek dan ‘Tuan’ yang ‘ganteng’, Syasya dan Angah,.seronok dapat bekerja dengan pengantin berdua ni,.sebab family deorang ni best!!!, suasana pun mudah nak handle (almaklum kawasan JAWA!!) Syasya ni pulak memang sangat fotogenik-lah!!!, Angah pulak walaupun kurang suke bergambar tapi  sporting dan mudah nak di posekan!!!(+macho maa, mestilahh,.sebab tu sasha jatuh cinta!!),.dan yang paling seronoknye dalam majlis deorang ni ramai tul awek-awek manis,.yeahoo semangatlah kerja tuh!!..

Sentuh sikit mula cerita pengantin berdua ni begini:

Qayyum : Syasya, cerita la sikit camne korang boleh bercinte ni,..semua dalam bilik ni mesti nak dengar,.(satu bilik   sepakat gelak!!)

Syasya : Sebenarnye dulu start mase kat tempat keje

Qayyum : Korang satu tempat kerje ke dulu?(menyampuk!)

Syasya : Dulu die datang ofis handle mantainance aircond, mase tuh die kat bilik sebelah bilik Syasya,.dinding bilik pulak cermin so nampak la bilik sebelah..nampak la die jeling-jeling,..lepas tu Syasya gi bilik sebelah goyang tangge yang die naik tu,…..(masing-masing gelak besar dengar!!!)

Qayyum : oooo kirenye Sasha la start dulu,.

Syasya : Ha’a,.pastu Syasya mintak nombor telefon die dulu,…(sekali lagi satu bilik gelak besar !!!)

(sumber: mulut pengantin sendiri)


Hahaha,punyelah sweet cerite korang,..huishhh,..jadi berangan pulak Qayyum tibe-tibe ade awek datang nak mengorat,.haha,.tapi ape-ape pun korang memang ngam!!!dan tahniah sekarang korang dah sah jadi suami isteri,.ok lah macam janji Qayyum pada Syasya dan Angah malam ni Qayyum up sikit gambar untuk kasi panas line,.hehe yeahh…sekali lagi tahniah buat korang!!!!

Angah & SashaAngah & Sasha

Angah & Sasha

Angah & SashaAngah & SashaAngah & SashaAngah & SashaAngah & SashaAngah & SashaAngah & Sasha

Angah & SashaAngah & SashaAngah & SashaAngah & SashaAngah & SashaAngah & Sasha
Angah & SashaAngah & SashaAngah & Sasha

ps: Buat awek-awek disana Qayyum salam rindu buat korang~~~yeayy

komen dari syasya 09 April 2009:

good job bro.. tanz a lot.. nnti aku smpaikan slm ko kat sume dara2 kat uma aku ari tu eh…..

(Yeay!!!)

Klik di SINI untuk koleksi perkawinan Angah & Sasha

MOHD HAYYU ARRASYID SOBERON
Photographer
QAYYUMPHOTOGRAPHY
Tel/SMS : 019 6346383
Email/YM : differentcomfortable(at)yahoo.com

Mohd Hayyu Arrasyid's Facebook profile

Advertisements

Read Full Post »

Majlis :Pernikahan
Pasangan : Azida&Hairul
Tarikh : 15 Ogos 2008
Lokasi : Putrajaya
Official Photog : Akulan3 @ http://akulan3.com/gallery/azida&hairul/
Tag Along : Qayyum & a.G

salam semua,.
post kali ini aku ingin kongsikan pengalaman ber’tag along bersama dengan AKULAN3.com yang mana merupakan salah seorang yang aku anggap sebagai guru dalam bermulanya dunia fotografi aku ni,..(jek sket,..hehe),..beliau banyak memberi tunjuk ajar dalam segi teknikal dan tips2 yang berguna dalam menguruskan sesuatu sesi fotografi,..semua tunjuk ajar beliau amat membantu khususnya bagi aku yang belum setahun jagung dalam fotografi ni,..dan apa yang aku capai harini bukanlah semata2 dari diri aku,.malah aku akui rakan2 dan guru2 yang memberi panduan dan galakan serta RACUNan kepada aku,..haha,..dan kini aku teracun dengan D300mu wahai AKULAN3,….waaaaa,…

seperkara lagi,..aku memang pada kebiasaannya suka tag along bersama kawan2 pada khususnya pada waktu2 aku tak ade sebarang urusan,..dari Banting, KL, Taiping sampailah ke Chini aku sanggup ikut kerana niat untuk menuntut,..ilmu bukan senang nak dapat kalau asik duduk sambil menadah,..biar jauh berjalan,..biar letih badan,..asalkan ilmu dan pengalaman yang dicari dapat aku peroleh akan aku cari,.(insyaAllah),..dari pada Tag Along nilah aku peroleh pengalaman,..yang sedikit sebanyak mematangkan aku dalam fotografi,..yela, bukan senang nk jumpe orang nak bagi ilmu secara percuma??,..jadi ikhtiarlah untuk mencari,..syukur,..kawan2 yang aku kenal dalam bidang ni banyak yang pemurah berkongsikan ilmu mereka,..ucapan terima kasih pada Mohsin Mohamed , Akulan3, Romzi Yusof, Hafiz Ali , dan ramai lagi rakan2 yang aku kenal sepanjang menceburi bidang ni,..

Pengalaman terakhir semenjak dua menjak ni adalah mengikuti AKULAN3 di Putrajaya,..ye memang menarik,..bile bercerita tentang majlis perkahwinan di Putrajaya mesti akan terlintas keindahan masjidnya,..dan kesempatan itulah yang aku tak mahu lepaskan,..terima kasih kepada AKULAN3 kerana memberi peluang untuk aku terlibat sama dalam sesi kali ini,..meskipun tak dapat mengikuti sehingga akhir sesi kali ini tapi pengalaman cukup berguna kepada aku,..oklah pada kawan2 dan pelanggan,..sila menjamu,…zaaassss








OFFICIAL PHOTOG – AKULAN3.COM @ http://akulan3.com/gallery/azida&hairul/

TAG ALONG – QAYYUM & a.G

Read Full Post »