Feeds:
Posts
Comments

Posts Tagged ‘Banting’

Angah & Sasha

Hye Salam semua,

Tuan punya majlis kali ini adalah ‘Puan’ yang kecik molek dan ‘Tuan’ yang ‘ganteng’, Syasya dan Angah,.seronok dapat bekerja dengan pengantin berdua ni,.sebab family deorang ni best!!!, suasana pun mudah nak handle (almaklum kawasan JAWA!!) Syasya ni pulak memang sangat fotogenik-lah!!!, Angah pulak walaupun kurang suke bergambar tapi  sporting dan mudah nak di posekan!!!(+macho maa, mestilahh,.sebab tu sasha jatuh cinta!!),.dan yang paling seronoknye dalam majlis deorang ni ramai tul awek-awek manis,.yeahoo semangatlah kerja tuh!!..

Sentuh sikit mula cerita pengantin berdua ni begini:

Qayyum : Syasya, cerita la sikit camne korang boleh bercinte ni,..semua dalam bilik ni mesti nak dengar,.(satu bilik   sepakat gelak!!)

Syasya : Sebenarnye dulu start mase kat tempat keje

Qayyum : Korang satu tempat kerje ke dulu?(menyampuk!)

Syasya : Dulu die datang ofis handle mantainance aircond, mase tuh die kat bilik sebelah bilik Syasya,.dinding bilik pulak cermin so nampak la bilik sebelah..nampak la die jeling-jeling,..lepas tu Syasya gi bilik sebelah goyang tangge yang die naik tu,…..(masing-masing gelak besar dengar!!!)

Qayyum : oooo kirenye Sasha la start dulu,.

Syasya : Ha’a,.pastu Syasya mintak nombor telefon die dulu,…(sekali lagi satu bilik gelak besar !!!)

(sumber: mulut pengantin sendiri)


Hahaha,punyelah sweet cerite korang,..huishhh,..jadi berangan pulak Qayyum tibe-tibe ade awek datang nak mengorat,.haha,.tapi ape-ape pun korang memang ngam!!!dan tahniah sekarang korang dah sah jadi suami isteri,.ok lah macam janji Qayyum pada Syasya dan Angah malam ni Qayyum up sikit gambar untuk kasi panas line,.hehe yeahh…sekali lagi tahniah buat korang!!!!

Angah & SashaAngah & Sasha

Angah & Sasha

Angah & SashaAngah & SashaAngah & SashaAngah & SashaAngah & SashaAngah & SashaAngah & Sasha

Angah & SashaAngah & SashaAngah & SashaAngah & SashaAngah & SashaAngah & Sasha
Angah & SashaAngah & SashaAngah & Sasha

ps: Buat awek-awek disana Qayyum salam rindu buat korang~~~yeayy

komen dari syasya 09 April 2009:

good job bro.. tanz a lot.. nnti aku smpaikan slm ko kat sume dara2 kat uma aku ari tu eh…..

(Yeay!!!)

Klik di SINI untuk koleksi perkawinan Angah & Sasha

MOHD HAYYU ARRASYID SOBERON
Photographer
QAYYUMPHOTOGRAPHY
Tel/SMS : 019 6346383
Email/YM : differentcomfortable(at)yahoo.com

Mohd Hayyu Arrasyid's Facebook profile

Read Full Post »

dsc_0113-copy

dsc_0126-copydsc_0119-copydsc_0140-copydsc_0172dsc_0229-copydsc_0202dsc_0317dsc_0343qdsc_0463dsc_0460-copydsc_0446-copydsc_0358-copydsc_0399-copydsc_0434dsc_0398dsc_0420dsc_0392-copy

MOHD HAYYU ARRASYID SOBERON
Photographer
QAYYUMPHOTOGRAPHY
Tel/SMS : 019 6346383
Email/YM : differentcomfortable(at)yahoo.com

Read Full Post »

dsc_0009-copydsc_0030-copydsc_0123-copydsc_0164-copydsc_0152-copydsc_0159-copydsc_0038-copy1dsc_1026-copydsc_0190-copy1dsc_0236

dsc_1067-copydsc_0316dsc_1130-copydsc_1140-copydsc_1171-copydsc_0432-copydsc_0401-copydsc_0388-copy

Read Full Post »

Salam dan selamat sejahtera semua,..

Setelah sekian lama x berceloteh,..hari ni bila aku ade mase terluang aku terfikir macam2 benda nak kongsikan bersama dengan kalian semua,..memang banyak benda yang aku simpan nak cerita dengan kalian semua,..khususnya sepanjang sebulan dua tak aktif dalam blog aku sendiri ni,..

Kali terakhir aku berpeluang untuk berceloteh panjang lebar adalah pada posting aku tentang pengalaman Tag Along di Putrajaya bersama Akulan3 [link],…

Sebenarnye,..dipertengahan bulan Ramadhan bertarikh 15 September sehingga 23 Oktober yang lepas aku telah menerima satu peluang pekerjaan yang tak pernah pun aku duga dan mimpikan akan aku terima atau mintak sendiri,..pekerjaan yang berkait dengan pengajaran,..pendidikan dan berkait rapat dengan guru,.yehaa,..jadi cikgu,..haha,..langsung aku tak pernah duga,.

Pelawaan tersebut adalah melalui rakan photografi aku faiz atau yang lebih dikenali sebagai chiefbaker yang terlebih dahulu terima peluang tersebut,.namun atas sebab peluang tersebut tiba pada saat genting beliau menunggu kelahiran anak pertamanya,jadi beliau tolak tawaran tersebut,..dan menawarkan peluang kepada aku,.pada mulanya memang agak malas nak terima, tapi selepas terfikirkan semula mengenai usaha aku untuk mengumpul modal membeli body kamera yang baru membuatkan aku berfikir secara positif,..haha,..dan beliau turut khabarkan bahawa Adhadi Mohd yang merupakan seorang yang bergiat aktif dalam bidang fotografi dengan menganjurkan bangkel2 fotografi dan yang berkaitan bertindak sebagai trainer, dan aku akan bertugas sebagai seorang fasilitator dalam program ICT Resource Handling Skills Trainning – PPSMI VI 2008, jadi ini juga peluang aku untuk mengenali beliau,.

Atas sebab penglibatan aku dalam program tersebut yang melibatkan penyertaan wajib guru2 dalam Daerah Kuala Langat yang baru menerima komputer riba dalam program PPSMI ini memerlukan aku untuk tinggal di kampung aku yang berada di Banting, yang memisahkan aku dengan internet,.Adui,.memang perit xde internet,..xde email,.xde YM,.xde dunlod mendunlod,.xde peluang nk ikut perkembangan photoskoll dan macam2 lagi rutin aku bersama internet,..adui peritnye,..kalau dapat pun peluang bila aku luangkan masa kat CC, kopitiam ataupun waktu aku curi2 guna masa mengajar di sekolah (haha,..tu pun wireless agak hampeh),..

laptop,diari,attandance le jadi kawan rapat aku,..curi2 main internet tapi wireless punya la liat nak lekat,..nak YM pn x senang,.
gambar kenangan peserta sesi ke 7 PPSMI fasa ke 6 bersama wakil PPD, Encik Agos Salim dan Trainer SEPAKAT, Encik Khairul Anwar
Menerima cenderahati tanda ucapan terima kasih daripada guru2 peserta sesi ke 7 , daripada wakil PPD Encik Agos Salim,..THANKS A LOT CIKGU2!!
Aku dan Trainer SEPAKAT , Khairul Anwar,.Yeahh,..we all dah bebas,..hehe

Pada tarikh 23 Oktober yang lalu tamatlah sudah kerjaya aku sebagai pendidik tak bertauliah(haha),.dalam fikiran aku terfikir yang aku akan punya masa yang lengang lepas ni untuk balas dendam berceloteh panjang dalam blog,..tapi nampaknye benda kalau dah ditimbun memang susah nak buat,..haha,..dan hari ni bila aku dah rasa betul2 senang hati untuk menulis barulah aku sempat untuk tunaikan niat aku tu,..

Banyak lagi posting yang bakal menyusul tentang kisah yang berlaku dalam tempoh aku menyepi,..jadi tunggulah posting tu nanti.


Read Full Post »

Read Full Post »

Read Full Post »


Read Full Post »

Older Posts »