Feeds:
Posts
Comments

Posts Tagged ‘bukit langat’

EARTH HOUR

EARTH HOUR 2009, Bukit Langat, Ampang, Kuala Lumpur, MALAYSIA

Salam semua,.

Haishh banyak gambar macam-macam program yang Qayyum join tak sempat nak upload,.tersusun-susun dalam HDD. Tapi kali ni Qayyum nak kongsikan dengan korang sambutan atau lebih suke Qayyum istilahkan sebagai kempen EARTH HOUR. EARTH HOUR memang satu perkara yang baru kat Malaysia ni, tapi sekarang dah menjadi acara tahunan seluruh dunia bagi menimbulkan kesedaran tentang isu pemanasan global,.sentuh tentang isu ni mesti ramai yang boleh tau isu ni berkaitan dengan pencairan ais kutub, rumah hijau,.dan macam-macam lagi..yela dari sekolah dah didedahkan tentang benda ni,.tapi dari aspek kesedaran dan mentaliti masyarakat untuk menyokong EARTH HOUR di Malaysia masih dalam tahap hampir mustahil,.mungkin masih boleh diterima dari segi alasan tahun pertama sambutannya di Malaysia,.

Ade yang memberi alasan :

“Aku nak tengok AF laa”

“gelap lah nk wat assignment”

“ala tutup satu jam je??baik xyah,..lain la tutup satu hari”

“haishh maksiat2!!!” 😛

EARTH HOUR bukanlah kewajipan,.bukan jugak satu kemestian yang tercatit dalam rukun Negara,.tapi lebih kepada kepekaan dan kesedaran masyarakat dunia tentang fenomena dunia sekarang ni,.bayangkan kite sebagai manusia boleh jatuh sakit sebab seekor nyamuk dan fikirkan pulak bumi ni boleh jatuh sakit akibat berbilion penduduk bumi ni,. jadi fikir-fikirkan lah nasib bumi kita ni nanti,kalau tuan rumah halau bolehlah pindah rumah,..kalau dah bumi ni musnah boleh ke pindah planet lain eh??

Enjoy??Party??Mabuk-Mabuk??Ehem2??,…nope,..bukan tu caranye,.cara untuk memberi sokongan pada kempen ni cukup mudah,.padamkan lampu,.dan bertakafur, bagi orang Islam sebaiknye berdoa kesejahteraan dunia..mudahkan??,.tak buat??.its ok,.tahun depan kite sokong same k..

EARTH HOUR

EARTH HOUR

KLCC dan Menara KL antara yang ketara menyokong EARTH HOUR malam tu

EARTH HOUR

Thanks to Hafizally, Udey Ismail, Azral Ramlay, Fuad AF n geng syiok lepak dengan korang malam tu,.hopefully ade outing lepas ni,.

EARTH HOUR

KL tetap terang benderang,.erm,.no komen,.

Sindiran khas untuk diri sendiri:

“Qayyum tukar la motor tu,…asap ko banyak noooo,…kesian sikit kat Bumi,..”

HARAP-HARAP EARTH HOUR TAHUN DEPAN LAGI RAMAI YANG BAGI SOKONGAN,..:))


WORKSHOP PHOTOSHOP ADHADI MOHD

Adhadi Workshop

Qayyum dan 15 peserta Workshop Photoshop Adhadi Mohd 28 & 29 Mac 2009


MOHD HAYYU ARRASYID SOBERON
Photographer
QAYYUMPHOTOGRAPHY
Tel/SMS : 019 6346383
Email/YM : differentcomfortable(at)yahoo.com

Mohd Hayyu Arrasyid's Facebook profile

Advertisements

Read Full Post »