Feeds:
Posts
Comments

Posts Tagged ‘kampung’

Angah & Sasha

Hye Salam semua,

Tuan punya majlis kali ini adalah ‘Puan’ yang kecik molek dan ‘Tuan’ yang ‘ganteng’, Syasya dan Angah,.seronok dapat bekerja dengan pengantin berdua ni,.sebab family deorang ni best!!!, suasana pun mudah nak handle (almaklum kawasan JAWA!!) Syasya ni pulak memang sangat fotogenik-lah!!!, Angah pulak walaupun kurang suke bergambar tapi  sporting dan mudah nak di posekan!!!(+macho maa, mestilahh,.sebab tu sasha jatuh cinta!!),.dan yang paling seronoknye dalam majlis deorang ni ramai tul awek-awek manis,.yeahoo semangatlah kerja tuh!!..

Sentuh sikit mula cerita pengantin berdua ni begini:

Qayyum : Syasya, cerita la sikit camne korang boleh bercinte ni,..semua dalam bilik ni mesti nak dengar,.(satu bilik   sepakat gelak!!)

Syasya : Sebenarnye dulu start mase kat tempat keje

Qayyum : Korang satu tempat kerje ke dulu?(menyampuk!)

Syasya : Dulu die datang ofis handle mantainance aircond, mase tuh die kat bilik sebelah bilik Syasya,.dinding bilik pulak cermin so nampak la bilik sebelah..nampak la die jeling-jeling,..lepas tu Syasya gi bilik sebelah goyang tangge yang die naik tu,…..(masing-masing gelak besar dengar!!!)

Qayyum : oooo kirenye Sasha la start dulu,.

Syasya : Ha’a,.pastu Syasya mintak nombor telefon die dulu,…(sekali lagi satu bilik gelak besar !!!)

(sumber: mulut pengantin sendiri)


Hahaha,punyelah sweet cerite korang,..huishhh,..jadi berangan pulak Qayyum tibe-tibe ade awek datang nak mengorat,.haha,.tapi ape-ape pun korang memang ngam!!!dan tahniah sekarang korang dah sah jadi suami isteri,.ok lah macam janji Qayyum pada Syasya dan Angah malam ni Qayyum up sikit gambar untuk kasi panas line,.hehe yeahh…sekali lagi tahniah buat korang!!!!

Angah & SashaAngah & Sasha

Angah & Sasha

Angah & SashaAngah & SashaAngah & SashaAngah & SashaAngah & SashaAngah & SashaAngah & Sasha

Angah & SashaAngah & SashaAngah & SashaAngah & SashaAngah & SashaAngah & Sasha
Angah & SashaAngah & SashaAngah & Sasha

ps: Buat awek-awek disana Qayyum salam rindu buat korang~~~yeayy

komen dari syasya 09 April 2009:

good job bro.. tanz a lot.. nnti aku smpaikan slm ko kat sume dara2 kat uma aku ari tu eh…..

(Yeay!!!)

Klik di SINI untuk koleksi perkawinan Angah & Sasha

MOHD HAYYU ARRASYID SOBERON
Photographer
QAYYUMPHOTOGRAPHY
Tel/SMS : 019 6346383
Email/YM : differentcomfortable(at)yahoo.com

Mohd Hayyu Arrasyid's Facebook profile

Read Full Post »

salam,..hye smua para blogers,..

sudah agak lama la jugak aku tak update perkembangan blog aku ni,..sebenarnye banyak perkara yang aku nk kongsikan bersama dengan rakan2 dan pembaca blog ni tapi sepanjang minggu2 sebelum puasa dan seminggu puasa lepas aku banyak menghabeskan masa kat kampung,,.

ALHAMDULILLAH,..aku masih ingat lagi aku ni orang kampung

biasa la bila cerita tentang bulan puasa memang kampunglah tempatnye paling seronok sambut bulan2 Ramadhan lagi2 cerita tentang feel die berbuka dan bersahur ngan family,..perhh klasik+nostalgia beb,..sbb kebanyakkannye pengalaman dan keadaan sama dari kecik sampai dah besar panjang,…so bleh cakap la yang aku akan jadi rasa sentiasa cam budak2 lagi feel die,.(perhhh ngaku cam budak2 lagi tuh,..padehal janggut dah berpintal2).muehehe,..

dalam agak2 seminggu sebelum umat Islam berpuasa (yang masih mengaku dan mengamal gaya hidup Islam),…aku sempat follow sepupu aku balik ke kampung die di Sawah Sempadan, Kuala Selangor,..sebenarnye die boring nk drive balik sesorang,.so dengar pelawaan die aku teringatkan hajat aku yang asyik tertangguh untuk shot panorama kat sawah selama ni,..jadi aku set dan setuju untuk follow die selepas aku refresh smula jadual2 dalam kepale aku(sbb ape2 event langsung x penah susun dalam kalendar @ diary). lepas betul2 yakin dah xde program sepanjang untuk hari esoknya so aku setuju untuk ikut die balik,.dan yang agak “pucuk dicita ulam mendatang”nye biler aku tanye “ape musim skang?”, naim cakap “tengah naik rasenye kot”,…muehehe syoknyerr,…meskipun sedikit ragu2 dengan penghujung ayat yang tamat dengan “rasenye”,”kot” dan seumpamanye, tapi aku buat2 yakin je,..bak kate nadia “REDAH JE”…dalam hati,..”ceh ape da,..kampung sendiri pn tatau musim ke???”..mueehehe.

sebenarnye malam tu ade kenduri doa selamat kat rumah die,.spt biasa sebelum Ramadhan, ramai yang amik kesempatan buat kenduri nih,..bagus la,.still amalkan perkara2 ni,..kalau kat bandar “shushah woo”. so keesokan hrnye aku dan naim jejalan la keliling sawah,…dengan EGOnye “WE ALL” naik motor EGO,..keliling kampung,.(perhhh kerek siul,..kalau dok aku jadi D.O camne la ego aku)muehehe..sempatlah aku singgah kat spot2 menarik,..sempat la berangan kalau camne nk shot untuk sebarang job kat sawah pasni,..ok pe,..”berangan makes perfect!!!”,..boleh terime ke pepatah aku ni??mueehehe…sempat jugak la aku tye soalan cepumas kat spupu aku ni “biler ko nak kawen?bleh aku shot ko lelari kat sawah”,..wah soalan desperate nk cari pelanggan je,..muehehe,..

ok la guys,..layan la gamba2 ni,..(walaupu sebenarnye gamba2 aku yg banyak),..muehehe

kembara Tengku Qayyum dengan EGO biru ditunggang oleh Naim

YE MEMANG AKU X HENSEM MACAM HANS JAUH SEKALI RONALDO,..KORANG X YAH BAGITAU SEBAB MUNGKIN AKU DAH TAU,…HAHAHA
“kami nak jadi Superman, Batman, Otomen, atau sehebat mereka”keinginan kami sama macam budak2 kampung yang lain diusia kanak2 dolu2..

naim dengan gaya Dewata Raya(pulang beraya) dan aku tetap dengan gaya kanak2 rebina(nk baget tomey je)muehehe

“apa mau?mau gaduh ka?ka mau uwang? ka CINTAku?”haha..ayat ni kalau buat skrip pilem2 cinta mesti meletup

“kalau buat shoping kompleks cool gak ni”

aksi ni lumrah alam kalau zaman2 dolu2,…alah toksah nak pelik la,..haha…

“………”tatau nk kutuk cam ne mamat ni, aku dah abes ayat dah,..

yeahhhh,..that my baby,…naim dengan anak buah bongsu die,…”naim, ko biler lagi???”muehehe

Nurin dengan senyuman mahal die,..

Read Full Post »