Feeds:
Posts
Comments

Posts Tagged ‘pernikahan’

Angah & Sasha

Hye Salam semua,

Tuan punya majlis kali ini adalah ‘Puan’ yang kecik molek dan ‘Tuan’ yang ‘ganteng’, Syasya dan Angah,.seronok dapat bekerja dengan pengantin berdua ni,.sebab family deorang ni best!!!, suasana pun mudah nak handle (almaklum kawasan JAWA!!) Syasya ni pulak memang sangat fotogenik-lah!!!, Angah pulak walaupun kurang suke bergambar tapi  sporting dan mudah nak di posekan!!!(+macho maa, mestilahh,.sebab tu sasha jatuh cinta!!),.dan yang paling seronoknye dalam majlis deorang ni ramai tul awek-awek manis,.yeahoo semangatlah kerja tuh!!..

Sentuh sikit mula cerita pengantin berdua ni begini:

Qayyum : Syasya, cerita la sikit camne korang boleh bercinte ni,..semua dalam bilik ni mesti nak dengar,.(satu bilik   sepakat gelak!!)

Syasya : Sebenarnye dulu start mase kat tempat keje

Qayyum : Korang satu tempat kerje ke dulu?(menyampuk!)

Syasya : Dulu die datang ofis handle mantainance aircond, mase tuh die kat bilik sebelah bilik Syasya,.dinding bilik pulak cermin so nampak la bilik sebelah..nampak la die jeling-jeling,..lepas tu Syasya gi bilik sebelah goyang tangge yang die naik tu,…..(masing-masing gelak besar dengar!!!)

Qayyum : oooo kirenye Sasha la start dulu,.

Syasya : Ha’a,.pastu Syasya mintak nombor telefon die dulu,…(sekali lagi satu bilik gelak besar !!!)

(sumber: mulut pengantin sendiri)


Hahaha,punyelah sweet cerite korang,..huishhh,..jadi berangan pulak Qayyum tibe-tibe ade awek datang nak mengorat,.haha,.tapi ape-ape pun korang memang ngam!!!dan tahniah sekarang korang dah sah jadi suami isteri,.ok lah macam janji Qayyum pada Syasya dan Angah malam ni Qayyum up sikit gambar untuk kasi panas line,.hehe yeahh…sekali lagi tahniah buat korang!!!!

Angah & SashaAngah & Sasha

Angah & Sasha

Angah & SashaAngah & SashaAngah & SashaAngah & SashaAngah & SashaAngah & SashaAngah & Sasha

Angah & SashaAngah & SashaAngah & SashaAngah & SashaAngah & SashaAngah & Sasha
Angah & SashaAngah & SashaAngah & Sasha

ps: Buat awek-awek disana Qayyum salam rindu buat korang~~~yeayy

komen dari syasya 09 April 2009:

good job bro.. tanz a lot.. nnti aku smpaikan slm ko kat sume dara2 kat uma aku ari tu eh…..

(Yeay!!!)

Klik di SINI untuk koleksi perkawinan Angah & Sasha

MOHD HAYYU ARRASYID SOBERON
Photographer
QAYYUMPHOTOGRAPHY
Tel/SMS : 019 6346383
Email/YM : differentcomfortable(at)yahoo.com

Mohd Hayyu Arrasyid's Facebook profile

Advertisements

Read Full Post »

Majlis :Pernikahan
Pasangan : Saiful & Hanim
Tarikh : 23 Ogos 2008
Lokasi : Bangi, Selangor
Official Photog : Zayd @ http://zaydphotography.wordpress.com/
2nd Photog : Qayyum

Buat pertama kalinya aku telah berpeluang bergandingan dengan Zayd di Bangi sebagai 2nd photog,.alhamdulillah meskipun ini kali pertama aku sampai ke Bangi dengan usaha aku sendiri sampai jugak aku ke sana,.bak kate pepatah “redah jetangga kejayaan”,..muehehe,..syukur meskipun cuaca agak kurang baik tapi sepanjang perjalanan ke sana hujan xturun,,..lagipun aku ambik keputusan untuk gerak lebih awal,..maklumla,.naik muturr je,..kalau hujan mau nanya,.siap bleh tido2 kat mesjid Bangi,..dah macam musafir dah,..hehe,..

Berbalik kepada tugasan yang diberi oleh Zayd,.Alhamdulillah meskipun hujan pada ketika persiapan untuk ke surau bagi majlis akad nikah dijalankan,.namun bila saje nk gerak ke sana hujan mula renyai2,..dan ada keluarga pengantin yang sudi tumpangkan kami ke sana,..dan untuk makluman, lokasi surau tersebut adalah dikawasan perumahan Ulama Harun Din,..

Semua perkara berjalan dengan lancar, cuma halangan dalam sesi liputan penggambaran kali ini wujud dari segi keadaan persekitaran dan fizikal surau tersebut yang agak kurang sempurna,.kerana surau tersebut masih dalam proses penaiktarafan,.namun,majlis harus diteruskan,.yang penting majlis,..bukan tempat,..tapi aku akui dari segi fotografinya,ia memang mencabar,..nk hasilkan sesuatu yang keadaannya memang x sempurna,.tapi tugas dah diberi,..maka tanggungjawab patut digalas dengan tindakan yang bijak,..

Alhamdulillah semuanya selesai,..dan menjelang petang hujan pun dah berenti,..dan sesi fotografi di rumah pengantin selamat dijalankan,..dan tiba waktu aku balik cuaca menyebelahi aku,.tapi masih still bleh gigil la,..lagi2 naik muturr,..wah,..sampai umah sakit pinggang xusah citer la,..

ok la,.aku pn tatau kenape aku karang post kali ni cukup skema lagi berbudi pekerti,..padehal aku dah kepenatan ni sbb balik maen futsal ngan kekawan,..perh lame x maen mau nk muntah beb,..maklumlah stamina tahap atlet olimpik,..mueheh,..ok la kekawan,..layan zassss

liputan penuh ada kat http://zaydphotography.wordpress.com/2008/09/01/hanim-shaiful-the-solemnization/







Read Full Post »