Feeds:
Posts
Comments

Posts Tagged ‘selangor’

Teater Mimpi
Hye Salam semua,

Pada 4 April 2009 yang lepas Qayyum menerima tawaran mengejut dari Fadh bagi liputan fotografi untuk pementasan teater MIMPI lakonan dan produksi pelajar UiTM Puncak Perdana di Istana Budaya. Kalau kali pertama dulu Qayyum dapat peluang keemasan memberi liputan untuk konsert Alam Muzik M Nasir kali ni merupakan kali kedua yang jugak memberi peluang yang bagus kepada Qayyum meskipun dalam keadaan mengejut!!,.Produksi pementasan teater MIMPI pernah mendapatkan khidmat fotografi untuk barisan produksi dan pelakon untuk teater ini sebelum ini, jadi kali ini merupakan peluang kedua kami bekerjasama.

Sabtu 4 April 2009 dalam lebih kurang jam 2 petang Fadh call maklumkan permintaan produksi teater MIMPI untuk liputan fotografi sepanjang pementasan di Istana Budaya sedangkan jam 8 malam Qayyum ade tugasan majlis perkahwinan Angah & Sasha,.haishh geleng kepala masa tuh!!,.ikut kehendak hati memang dah tolak bulat-bulat sebab bagi Qayyum komitmen pada client lebih penting,.penting untuk jaga reputasi market Qayyum,.tapi selepas Fadh janji untuk pastikan Qayyum balik tepat pada masanya jadi permintaan tu diterima,.Syukur lepas tamat pementasan,meskipun agak terlewat Qayyum cuba sedaya upaya untuk sampai ke majlis Angah & Sasha dan selamat sampai ke majlis tepat pada masa sebelum majlis..Syukur!!!:-)
Teater Mimpi
Teater Mimpi

Foto hasil kerja QAYYUMPHOTOGRAPHY di pamerkan di Istana Budaya sempena pementasan teater Mimpi arahan Jim O’connor yang diadaptasi dari karya William Shakespeare

Teater MimpiTeater MimpiTeater MimpiTeater MimpiTeater Mimpi

Pesanan Ikhlas: Peranan Jurugambar juga adalah antara yang terpenting disebalik sebarang majlis dan acara, terutama dalam sesuatu acara yang amat bermakna, jadi pastikan anda selesaikan urusan mendapatkan Jurugambar berpengalaman dengan sebaiknya..so must be carefull:-)


MOHD HAYYU ARRASYID SOBERON
Photographer
QAYYUMPHOTOGRAPHY
Tel/SMS : 019 6346383
Email/YM : differentcomfortable(at)yahoo.com

Mohd Hayyu Arrasyid's Facebook profile

Read Full Post »

Angah & Sasha

Hye Salam semua,

Tuan punya majlis kali ini adalah ‘Puan’ yang kecik molek dan ‘Tuan’ yang ‘ganteng’, Syasya dan Angah,.seronok dapat bekerja dengan pengantin berdua ni,.sebab family deorang ni best!!!, suasana pun mudah nak handle (almaklum kawasan JAWA!!) Syasya ni pulak memang sangat fotogenik-lah!!!, Angah pulak walaupun kurang suke bergambar tapi  sporting dan mudah nak di posekan!!!(+macho maa, mestilahh,.sebab tu sasha jatuh cinta!!),.dan yang paling seronoknye dalam majlis deorang ni ramai tul awek-awek manis,.yeahoo semangatlah kerja tuh!!..

Sentuh sikit mula cerita pengantin berdua ni begini:

Qayyum : Syasya, cerita la sikit camne korang boleh bercinte ni,..semua dalam bilik ni mesti nak dengar,.(satu bilik   sepakat gelak!!)

Syasya : Sebenarnye dulu start mase kat tempat keje

Qayyum : Korang satu tempat kerje ke dulu?(menyampuk!)

Syasya : Dulu die datang ofis handle mantainance aircond, mase tuh die kat bilik sebelah bilik Syasya,.dinding bilik pulak cermin so nampak la bilik sebelah..nampak la die jeling-jeling,..lepas tu Syasya gi bilik sebelah goyang tangge yang die naik tu,…..(masing-masing gelak besar dengar!!!)

Qayyum : oooo kirenye Sasha la start dulu,.

Syasya : Ha’a,.pastu Syasya mintak nombor telefon die dulu,…(sekali lagi satu bilik gelak besar !!!)

(sumber: mulut pengantin sendiri)


Hahaha,punyelah sweet cerite korang,..huishhh,..jadi berangan pulak Qayyum tibe-tibe ade awek datang nak mengorat,.haha,.tapi ape-ape pun korang memang ngam!!!dan tahniah sekarang korang dah sah jadi suami isteri,.ok lah macam janji Qayyum pada Syasya dan Angah malam ni Qayyum up sikit gambar untuk kasi panas line,.hehe yeahh…sekali lagi tahniah buat korang!!!!

Angah & SashaAngah & Sasha

Angah & Sasha

Angah & SashaAngah & SashaAngah & SashaAngah & SashaAngah & SashaAngah & SashaAngah & Sasha

Angah & SashaAngah & SashaAngah & SashaAngah & SashaAngah & SashaAngah & Sasha
Angah & SashaAngah & SashaAngah & Sasha

ps: Buat awek-awek disana Qayyum salam rindu buat korang~~~yeayy

komen dari syasya 09 April 2009:

good job bro.. tanz a lot.. nnti aku smpaikan slm ko kat sume dara2 kat uma aku ari tu eh…..

(Yeay!!!)

Klik di SINI untuk koleksi perkawinan Angah & Sasha

MOHD HAYYU ARRASYID SOBERON
Photographer
QAYYUMPHOTOGRAPHY
Tel/SMS : 019 6346383
Email/YM : differentcomfortable(at)yahoo.com

Mohd Hayyu Arrasyid's Facebook profile

Read Full Post »

dsc_0544-copyblack

**kredit to Hafizally

Sebagai pembuka kata Qayyum dengan rendah dirinya ingin memohon pembaca dan juga rakan-rakan memberikan sokongan dan walaupun dengan hanya sebuah doa kepada saudara kita di bumi Palestin yang kini dihujani kekejaman Rejim Zionis,.hanya itu yang mampu Qayyum sumbangkan demi melihat nasib mereka terbela,.insyaAllah dengan berbekalkan doa Palestin akan sejahtera dan terlindung dari bencana rekaan dari Rejim Zionis dan sekutunya,.amin,.

a

Okeh,..(wah cam mapley plak)

kembali kepada keceriaan,.kali ni Qayyum nak kongsikan aktiviti hujung minggu yang sebenarnya perancangannya 90% adalah diluar perancangan asal seperti mana yang sepatutnya berlaku,.

kisahnye bermula bila Qayyum terima pelawaan Hafiz yang merancang mandi manda kat air terjun hari sabtu yang lepas,.erm,.dengan x berape sure Qayyum setuju(sebab takut ade last minute pye hal) then dipendekkan cerita lokasi yang dituju pada permulaan adalah Sungkai, Perak,.erm salah satu sebab Qayyum x berapa sure nak ikut antaranye sebab lokasi tu agak jauh tapi hafiz cakap:

———————————————————————————————————————————————–

Hafiz : Hek leh bukan ko yang drive, aku la yang drive

Qayyum: memang la doll, bukan  aku yang drive tapi esoknye aku ade job,.kang penat pulak,.

———————————————————————————————————————————————–

tapi lepas fikir & bincang diramalkan akan balik lebih awal,.so setujulah,.janji balik awal,.sebab rehat tu penting,.kang kepenatan susah pulak buat kerja,.mau ngantuk pulak,.hehe.

Jumaat, 9 hb Jan 2009 sehari sebelum piknik tu hafiz cakap nak jemput Qayyum & ajak tidur rumah die,.sebab risau terlewat bangun pulak sebab kene bangun awal & singgah 1-2 tempat nak pickup geng yang lain. Jadi malam tu Qayyum pun tidur la dengan lena atas tilam lipat2 yang super empuk kat umah Hafiz(yela Qayyum xde tilam jadi nikmat die terase sangat!!ahaha)

Sabtu, 10 Jan 2009 seperti yang dijanjikan kami pun gerak awal dalam 8 pagi untuk ke PJ pickup Aboy,.tapi sampai kat rumah die rupenye die x bangun lagi,..haishh,,..siut betul la,.patutlah call x angkat,.then rupe-rupenye die tak dapat join sebab ade janji dengan customer,.its ok Aboy next time la kite plan lain,..Then kami singgah KL pickup lagi 3 orang geng Mama & Irah dan jugak bf Mama (tatau nape hafiz gelarkan die cam tuh:)))..lepas tu dey all bagitau x jadi g Sungkai,.& destinasi ditukarkan ke Kemensah (bak kate Hafiz : apesal name die macam name makcik2,.haha,.makcik esah kot dalam fikiran die :))),..

Kemensah

Lepas berkumpul dengan geng2 yang lain kat Zoo Negara tu semua pun terus ke Kemensah,.tapi lepas je pusing2 kat situ sorang dari dey all cakap x best pulak,.haishh,..dah sampai baru cakap x best,.cis x18,..seterusnye die pun ajak g Ulu Yam,.die kate ” turun naik-turun naik bukit n sampai bayar RM 2″,.rupe-rupenye tempat tu masuk berbayar,..haishh,..ikut je la,..mane tau lagi best kan,..hehe,..aku jugak yang seronok,..lagipun bak kate hafiz bukan aku yang drive,..haha,.aku dengan lenggang kangkungnye pun setuju jela,..

Ulu Yam

Selamat sampai kat sane, kalau x silap Ulu Yam Wood tempat die,.barulah tau kenape die beriya2 sangat ajak ke situ,.memang best,.tak penah Qayyum nampak sungai yang syiok cam tu,.lepas setup tempat kitorang pun sental makanan yang geng2 dah sediakan,..erm sedapnye makan free,..haha,..sental je la,.orang dah buat,. lepas tu masing2 mandi manda, lepas mandi manda masing2 naik n plan nak makan balik,.maybe masing2 dah kelaparan,.

Time makan2 sorang dari dey all tibe2 ajak2 ayam ke Genting,..haish,..aku dak peduli,.aku ni numpang so buat duno je la,.rupe2nye masing2 respon & setuju nak g,.dari ramai2 tu sorang je x dapat join sebab ade komitmen lain,.haishh,..gile betul la dey all ni,.dah la memasing aku tengok pakai macam nak piknik tepi pantai dengan sua pendeknye,.dengan x berbaju sejuknye semua sental naik genting,..haha sebenarnye aku teruja jugak sebab x penah dalam hidup aku naik genting,.& sepanjang perjalanan naik tu aku tanye itu-ini pasal genting ni,..haha tak de beza macam budak2,.xcited..JAKUN betul la,..haha,..

dsc_0487-copyheadshotdsc_0544-copy

**kredit to Hafizally

Genting Highland

Sesampainye kat sane plan yang asal (sesaje naik n pusing2 then balik) berubah lagi,..haha,..betul2 giler diorang ni,..haha,..tapi syiok jugak,..then lepas bertingkat2 cari tempat park kami berjalan2 sekitar mall(aku tatau name die,.almaklum JAKUN),..n lepastu macam2 lagi plan2 luar dugaan jadi,.antaranye tibe2 pulak sorang dari dey all ajak beli tiket nak main indoor,..haishh,..aku xde duit cik kak,.memang hari tu duit zero,..takat nak jalan sampai bandung @ kemane saje pun xpe asalkan aku tak keluar duit,.tapi bab nak keluar duit masalah la beb,.cucuk ATM pun yang keluar resit je,.haha,.(duit xmasuk lagi) then dengan ehsan Hafiz payung aku,.so on je la..pendekkan cerita kitorang pun main Euro Express (mini roller coaster)sampai 2 kali, Bumper Car & Ferris Wheel,..haha,..rase2 nye dalam ramai2 yang datang geng kitorang ni la yang paling riuh hari tuh,..yela main reramai,.mau tak riuh,.jujurnye Qayyum sangat enjoy,.maybe nextime sental outdoor pulak,..sure gegar Genting dengan jeritan we all,..haha

dsc_0586-copy

**kredit to Hafizallydsc_0593-copydsc_0604-copydsc_0614-copy

Lepas penat main semua pakat balik n sental makanan yang masih berbaki mase piknik tadi,.n yang tak diduganye rupe2nye dey all nak piknik pulak kat kawasan parking kat area terbuka,..waaaa,…giler sejuk,..memang giler punye kepale,..haha,..pakat gigil reramai,..haha,.tapi ape2 pun yang pasti we all enjoy!!!,..thanks guys sebab same2 enjoy,.next time kite pakat lagi k,..maybe lepas ni pakat g Bandung on the spot pulak time lepak2 mapley,..mane tau,.sebab masing2 kepale giler,..haha,..

Yang pasti kami balik lewat malam & sekali luar dari plan asal,..so Hafiz dah kepenatan & sekali lagi pelawa tidur rumah die & janji tag aku untuk job keesokan harinye,..hehe,..Thanks Hafiz,..:-) sebab bagi aku peluang tidur lena atas tilam empuk lipat2 ko lagi,..

dsc_0648-copyblackdsc_0652-copydsc_0662-copy

ps: tak salah enjoy sekali sekala asalkan tak keluar dari batasan,.pandai2 bawak diri 🙂 enjoys

Mohd Hayyu Arrasyid's Facebook profile

Read Full Post »

dsc_0113-copy

dsc_0126-copydsc_0119-copydsc_0140-copydsc_0172dsc_0229-copydsc_0202dsc_0317dsc_0343qdsc_0463dsc_0460-copydsc_0446-copydsc_0358-copydsc_0399-copydsc_0434dsc_0398dsc_0420dsc_0392-copy

MOHD HAYYU ARRASYID SOBERON
Photographer
QAYYUMPHOTOGRAPHY
Tel/SMS : 019 6346383
Email/YM : differentcomfortable(at)yahoo.com

Read Full Post »

Majlis :Pertunangan
Pasangan :Adan & Fara
Tarikh : 12 Oktober 2008
Lokasi : Telok PAnglima Garang, Selangor

Untuk tatapan semua disini Qayyum kongsikan gambar sepanjang majlis pertunangan Adan dan Fara yang telah Qayyum deliver,.hope fully yang lain enjoy,..zaasssss

dsc_0191-copydsc_0218-copydsc_0227-copydsc_0347-copy1dsc_0363-copydsc_0385-copydsc_0384-copydsc_0398-copydsc_0397-copydsc_0409-copydsc_0439-copydsc_0433-copydsc_0445-copydsc_0432-copy-copys-copydsc_0465-copydsc_0463-copydsc_0660-copydsc_0697-copy

yang lain akan menyusul selepas ini,..tunggu ok

Read Full Post »

dsc_0732-copyQayyum xde kena pertalian darah dengan katun budak getah k

hye guys!!
salam dan salam sejahtera,.

hari sabtu yang lepas Qayyum dan geng-geng TT kecil-kecilan Shah Alam berpeluang untuk berBBQ di Tg Harapan,..yeah,..waktu tu memang Qayyum dah luangkan khas untuk berehat dan happy dengan kawan-kawan yela asik-asik kerja rutin mengadap skrin laptop je hari-hari mane tak tepu,.nak jugak berehat sambil-sambil cari idea yang hot-hot dan segar bugar..

so sebab tu Qayyum sanggup tolak job semata-mata dapat rest dengan kawan-kawan..hari tuh nampak sangat yang badan Qayyum ni kurang beriadah sebab tengah-tengah hari asik menguap je,..fuh,..stamina xde la tu,..bersenam? esok-esok lah,..haha

kepada kawan-kawan yang turut serta haritu thanks sebab sudi luang masa sama-sama. Hafiz, Akmal, Meor Fendi, Tom (aka Rosham Nor = Tomsham Nor haha), Isz, Dila dan jugak elmo walau datang lambat u all memang best.

ok guys,..have fun

dsc_0632-copy

dsc_0646-copy

dsc_0688

dsc_0665-copy

dsc_0678-copy

dsc_0682-copy

dsc_0685-copy

dsc_0711-copymasing-masing hairan kenapa ayam boleh bertukar jadi hitam..haha,..percubaan pertama rentung,..

Read Full Post »

Read Full Post »