Feeds:
Posts
Comments

Archive for the ‘Uncategorized’ Category

PINDAH

Qayyum telah berpindah,.sila klik www.qayyumstudio.com/blog

Advertisements

Read Full Post »

Apa yang berlaku??

DSC_0549 copy

Hye Salam semua,.Qayyum harap semuanya dalam keadaan happy k,.Fuh hujung minggu ni agak kepenatan sebenarnya dengan aktiviti jalan-jalan sambil shooting,.semalam kami sepakat untuk pergi ke Zoo Negara, yelah sambil-sambil bejalan sambil shooting haiwan-haiwan kat sana,. hasilnya, masih belum memuaskan,.hehe,.sebab bagi Qayyum ini adalah pengalam pertama masuk ke Zoo Negara dan shoot haiwan,.memang jauh berbeza haiwan dengan ragam manusia nih,.yela dah resam haiwam,.bukan bolae diduga,.memang agak memenatkan memandangkan kena berjalan kaki dalam Zoo tu,.penat sampai pagi ni tak hilang lagi,.oklah,. Qayyum nak bersiap-siap untuk sesi photoshoot Pre Wedding hari ni,.nanti ada kelapangan Qayyum akan kongsikan a few shot aksi-aksi haiwan kat Zoo Negara semalam… stay tune k!!:D

DSC_0661 copy

PROSES PERPINDAHAN

Entry kali ini Qayyum nak ambil kesempatan untuk memaklumkan secara tidak rasminya Qayyum dalam proses perpindahan domain blog Qayyum dari blog asal Qayyum http:qayyum3rd.wordpress.com ke www.qayyumstudio.com/blog,.proses perpindahan masih lagi dilakukan secara berperingkat-peringkat,.jesteru itu Qayyum ingin memohon maaf dari semua pelanggan, bekas pelanggan dan semua pembaca setia blog Qayyum. Syukur Alhamdulillah perpindahan ini setakat ini dalam keadaan yang lancar meskipun agak perlahan (memandangkan Qayyum selenggarakannya sendiri). Blog Qayyum yang baru dalam masa ini dalam peringkat 95% untuk lengkap sepenuhnya,.diharapkan semua pelanggan dan pembaca setia dapat bersabar sementara menanti kemunculan Blog baru www.qayyumstudio.com/blog itu nanti.

Read Full Post »

Sayonara Puan Muna~~

Hye,.salam semua,..erm awal-awal pagi ni Qayyum terfikir pulak nak post entry khas untuk salah sorang lecture yang cool waktu kami study kat FSPU UiTM Shah Alam,.Puan Muna,.erm banyak kenangan-kenangan antara kami sebagai student & Beliau sebagai lecturer,.dari kami bodo-bod0 alang masa Diploma sampai la ke terer merer & kacaks bergaya waktu Degree,..dan sekarang,.masa untuk beliau pulak nak sambung belajar semula di Australia,.hurm,.tangkap sedih pulak tibe-tibe,..ye la 3 tahun dia nak pi belajar sana,.

1

*kredit to Hubby Puan Muna-ade bakat amik gamba:))

Malam tadi tak tepat 9pm(sebab kami lambat haha),.kami berkumpul di Kedai Kopi Dataran Kemerdekaan Shah Alam untuk bagi suprise pada Puan Muna & Hubbynye,..hajat tu macam nak belanje,..tapi tak sangka pulak Hubby Puan Muna yang belanja kami,.tapi dah rezeki syukur Alhamdulillah je la,.haha,..Thanks bro,..so malam tadi kami makan-makan,.makan kek,.dan ucapan perpisahan dari kami dan Puan Muna sendiri,..so Ahad ni Puan Muna dah nak “berterbangan” jadi Qayyum sekali lagi nak ucapkan semoga sukses dan rajin-rajin la belajar ye(haha ayat cikgu-cikgu pulak),..

MOHD HAYYU ARRASYID SOBERON
Photographer
QAYYUMPHOTOGRAPHY
Tel/SMS : 019 6346383
Email/YM : differentcomfortable(at)yahoo.com

Mohd Hayyu Arrasyid's Facebook profile

Read Full Post »

Majlis : Akad Nikah & Persandingan

Pasangan : Dzahir & Ummu

Tarikh : 20 & 21 Disember 2008

Lokasi: Dengkil, Selangor
DSC_0024 copy

Hye, Salam semua,.
Untuk majlis kali ni Qayyum telah singgah di Dengkil, Selangor untuk majlis perkahwinan pasangan Dzahir & Ummu Salbiah,.pertamanya ucapan terima kasih buat Andam Erna Bukit Changgang dan Geng photog Romzi Yusof sebab beri peluang untuk job kali ini,.hurm,.kali ni sedikit mencabar jugak pada Qayyum untuk handle pasangan ni,..hehe,.atas sebab pasangan ni agak pemalu lebih-lebih lagi Dzahir ni,.mungkin atas sebab Qayyum belum pernah dapat bersua muke dengan die kot,.almaklum dealing Qayyum buat antara Ummu dan Andam je,.hurm,..adeh shock jugak la bile respon Dzahir sangat-sangat malu bile kat depan kamera,.selidik selidik baru la Qayyum tau ape sebab musababnye sifat pemalu Dzahir ni,.sebernarnye latar belakang kedua-dua keluarga ni sangat kuat dalam aspek agama,.Dzahir sendiri ahli Tabliq jadi seperkaranya sepanjang hubungan dey all pastinye selalu menjaga adab yang sepatutnya jadi kalau walaupun dah sah ijab dan kabul semestinya dey all masih belum dapat sesuaikan diri masing masing sebagai pasangan,.tu yang agak janggal bile disuruh pose pegang pengang tangan,..apetah lagi bile Qayyum suruh peluk peluk,.dah tentu malu,.hehe

Tapi alhamdulillah,.bile kite pandai ambil hati client dan mesra dalam bagi pandangan dah tentu dey all boleh terima,.dan penyudahnye dah lebih mesra dari sebelumnya,.dah tak kekok dah,.maybe debar kat dada Dzahir dah makin reda,.walau macammane pun Qayyum bersyukur job kali ni berakhir dengan jayanye,.meskipun Dzahir & Ummu tak dapat join sesi outdoor sebab terlalu penat. Akhir kata hopefully kalian bahagia sebagai pasangan suami isteri dan Tahniah sekali lagi dari Qayyum!!!

DSC_3159 copy
DSC_0882 copy
DSC_0884 copyDSC_0895 copyDSC_0961 copyDSC_3174 copyDSC_0964 copyDSC_1210 copyDSC_0100 copyDSC_0113 copy
DSC_0149 copyDSC_3314 copyDSC_0176 copyasaDSC_0357 copy
ps: Qayyum seronok bile tengok dey all tersenyum bile dapat tengok album,.hehe,.misi dah berjaya!!

MOHD HAYYU ARRASYID SOBERON
Photographer
QAYYUMPHOTOGRAPHY
Tel/SMS : 019 6346383
Email/YM : differentcomfortable(at)yahoo.com

Mohd Hayyu Arrasyid's Facebook profile

Read Full Post »

CNY & Liburan

dsc_0280-copydsc_0289-copydsc_0292-copydsc_0305-copydsc_0312-copy

tak boleh disangkal lagi,.inilah bakal juara AF17!!!!dsc_0323-copy

adeehhh penat ke memasing?,..yang penting heppyy

MOHD HAYYU ARRASYID SOBERON
Photographer
QAYYUMPHOTOGRAPHY
Tel/SMS : 019 6346383
Email/YM : differentcomfortable(at)yahoo.com

Mohd Hayyu Arrasyid's Facebook profile

Read Full Post »

dsc_0544-copyblack

**kredit to Hafizally

Sebagai pembuka kata Qayyum dengan rendah dirinya ingin memohon pembaca dan juga rakan-rakan memberikan sokongan dan walaupun dengan hanya sebuah doa kepada saudara kita di bumi Palestin yang kini dihujani kekejaman Rejim Zionis,.hanya itu yang mampu Qayyum sumbangkan demi melihat nasib mereka terbela,.insyaAllah dengan berbekalkan doa Palestin akan sejahtera dan terlindung dari bencana rekaan dari Rejim Zionis dan sekutunya,.amin,.

a

Okeh,..(wah cam mapley plak)

kembali kepada keceriaan,.kali ni Qayyum nak kongsikan aktiviti hujung minggu yang sebenarnya perancangannya 90% adalah diluar perancangan asal seperti mana yang sepatutnya berlaku,.

kisahnye bermula bila Qayyum terima pelawaan Hafiz yang merancang mandi manda kat air terjun hari sabtu yang lepas,.erm,.dengan x berape sure Qayyum setuju(sebab takut ade last minute pye hal) then dipendekkan cerita lokasi yang dituju pada permulaan adalah Sungkai, Perak,.erm salah satu sebab Qayyum x berapa sure nak ikut antaranye sebab lokasi tu agak jauh tapi hafiz cakap:

———————————————————————————————————————————————–

Hafiz : Hek leh bukan ko yang drive, aku la yang drive

Qayyum: memang la doll, bukan  aku yang drive tapi esoknye aku ade job,.kang penat pulak,.

———————————————————————————————————————————————–

tapi lepas fikir & bincang diramalkan akan balik lebih awal,.so setujulah,.janji balik awal,.sebab rehat tu penting,.kang kepenatan susah pulak buat kerja,.mau ngantuk pulak,.hehe.

Jumaat, 9 hb Jan 2009 sehari sebelum piknik tu hafiz cakap nak jemput Qayyum & ajak tidur rumah die,.sebab risau terlewat bangun pulak sebab kene bangun awal & singgah 1-2 tempat nak pickup geng yang lain. Jadi malam tu Qayyum pun tidur la dengan lena atas tilam lipat2 yang super empuk kat umah Hafiz(yela Qayyum xde tilam jadi nikmat die terase sangat!!ahaha)

Sabtu, 10 Jan 2009 seperti yang dijanjikan kami pun gerak awal dalam 8 pagi untuk ke PJ pickup Aboy,.tapi sampai kat rumah die rupenye die x bangun lagi,..haishh,,..siut betul la,.patutlah call x angkat,.then rupe-rupenye die tak dapat join sebab ade janji dengan customer,.its ok Aboy next time la kite plan lain,..Then kami singgah KL pickup lagi 3 orang geng Mama & Irah dan jugak bf Mama (tatau nape hafiz gelarkan die cam tuh:)))..lepas tu dey all bagitau x jadi g Sungkai,.& destinasi ditukarkan ke Kemensah (bak kate Hafiz : apesal name die macam name makcik2,.haha,.makcik esah kot dalam fikiran die :))),..

Kemensah

Lepas berkumpul dengan geng2 yang lain kat Zoo Negara tu semua pun terus ke Kemensah,.tapi lepas je pusing2 kat situ sorang dari dey all cakap x best pulak,.haishh,..dah sampai baru cakap x best,.cis x18,..seterusnye die pun ajak g Ulu Yam,.die kate ” turun naik-turun naik bukit n sampai bayar RM 2″,.rupe-rupenye tempat tu masuk berbayar,..haishh,..ikut je la,..mane tau lagi best kan,..hehe,..aku jugak yang seronok,..lagipun bak kate hafiz bukan aku yang drive,..haha,.aku dengan lenggang kangkungnye pun setuju jela,..

Ulu Yam

Selamat sampai kat sane, kalau x silap Ulu Yam Wood tempat die,.barulah tau kenape die beriya2 sangat ajak ke situ,.memang best,.tak penah Qayyum nampak sungai yang syiok cam tu,.lepas setup tempat kitorang pun sental makanan yang geng2 dah sediakan,..erm sedapnye makan free,..haha,..sental je la,.orang dah buat,. lepas tu masing2 mandi manda, lepas mandi manda masing2 naik n plan nak makan balik,.maybe masing2 dah kelaparan,.

Time makan2 sorang dari dey all tibe2 ajak2 ayam ke Genting,..haish,..aku dak peduli,.aku ni numpang so buat duno je la,.rupe2nye masing2 respon & setuju nak g,.dari ramai2 tu sorang je x dapat join sebab ade komitmen lain,.haishh,..gile betul la dey all ni,.dah la memasing aku tengok pakai macam nak piknik tepi pantai dengan sua pendeknye,.dengan x berbaju sejuknye semua sental naik genting,..haha sebenarnye aku teruja jugak sebab x penah dalam hidup aku naik genting,.& sepanjang perjalanan naik tu aku tanye itu-ini pasal genting ni,..haha tak de beza macam budak2,.xcited..JAKUN betul la,..haha,..

dsc_0487-copyheadshotdsc_0544-copy

**kredit to Hafizally

Genting Highland

Sesampainye kat sane plan yang asal (sesaje naik n pusing2 then balik) berubah lagi,..haha,..betul2 giler diorang ni,..haha,..tapi syiok jugak,..then lepas bertingkat2 cari tempat park kami berjalan2 sekitar mall(aku tatau name die,.almaklum JAKUN),..n lepastu macam2 lagi plan2 luar dugaan jadi,.antaranye tibe2 pulak sorang dari dey all ajak beli tiket nak main indoor,..haishh,..aku xde duit cik kak,.memang hari tu duit zero,..takat nak jalan sampai bandung @ kemane saje pun xpe asalkan aku tak keluar duit,.tapi bab nak keluar duit masalah la beb,.cucuk ATM pun yang keluar resit je,.haha,.(duit xmasuk lagi) then dengan ehsan Hafiz payung aku,.so on je la..pendekkan cerita kitorang pun main Euro Express (mini roller coaster)sampai 2 kali, Bumper Car & Ferris Wheel,..haha,..rase2 nye dalam ramai2 yang datang geng kitorang ni la yang paling riuh hari tuh,..yela main reramai,.mau tak riuh,.jujurnye Qayyum sangat enjoy,.maybe nextime sental outdoor pulak,..sure gegar Genting dengan jeritan we all,..haha

dsc_0586-copy

**kredit to Hafizallydsc_0593-copydsc_0604-copydsc_0614-copy

Lepas penat main semua pakat balik n sental makanan yang masih berbaki mase piknik tadi,.n yang tak diduganye rupe2nye dey all nak piknik pulak kat kawasan parking kat area terbuka,..waaaa,…giler sejuk,..memang giler punye kepale,..haha,..pakat gigil reramai,..haha,.tapi ape2 pun yang pasti we all enjoy!!!,..thanks guys sebab same2 enjoy,.next time kite pakat lagi k,..maybe lepas ni pakat g Bandung on the spot pulak time lepak2 mapley,..mane tau,.sebab masing2 kepale giler,..haha,..

Yang pasti kami balik lewat malam & sekali luar dari plan asal,..so Hafiz dah kepenatan & sekali lagi pelawa tidur rumah die & janji tag aku untuk job keesokan harinye,..hehe,..Thanks Hafiz,..:-) sebab bagi aku peluang tidur lena atas tilam empuk lipat2 ko lagi,..

dsc_0648-copyblackdsc_0652-copydsc_0662-copy

ps: tak salah enjoy sekali sekala asalkan tak keluar dari batasan,.pandai2 bawak diri 🙂 enjoys

Mohd Hayyu Arrasyid's Facebook profile

Read Full Post »

JAJA

editedit

trivia : Jaja baru menjengah usia 1 tahun dan baru kene demam cacar sama-sama dengan 4 anggota familinye yang lain,..hmm kesian,.

Read Full Post »

Older Posts »